Fredagståg

Tänkte precis införa Sköldkörtelns Dag, men den fanns visst redan. 500 000 svenskar mår dåligt hormonellt, sades det häromveckan. Det verkar inte räknas som sjukdom dock och hälsocentraler gör lite eller inget för att leta orsak till det dåliga måendet. 

Det man inte läser eller hör om så värst mycket, är all ökning av kostillskott, som inmundigas. Tidningen 1177 hade en artikel för kanske ett år sedan, som varnade för att det kan orsaka t ex  giftstruma. En populär ingrediens för att bli både pigg och smal, är JOD.

Det poppar upp fler aktörer på den där piller-marknaden ivriga att casha in, på vår övertro på hälsokost. Därför krävs att ytterligare info nås ut och oftare. 

Själv trodde jag att det var en Magnesium jag tog varje kväll, denna vinter. Pratade även med Maria om det; att det säkert var jättebra. Jag får plötsligt hela naglar trots vintermörker och mitt hår, ja det ser gladare ut. Efter några veckor ser jag att det på burken står Super Calcium. Oj, då. 

Nyss ringde barnbarnen på FT och väckte mig, ur Törnrosas ”åka tåg”-sömn. Ella skriker ut MA! MA-MA! som värsta kommando-rop, när hon kommer i bild och Chloe såg nöjd ut, att mormor är på väg. 

Jag hade tänkt åka direkt till mor för det blir ändå kväll, innan resan tar slut. Men nähä, nu var det gästsäng bäddat hos barnbarnen. 

Ursäkta dålig bild, men i Torrevieja på söndag; aktivitet SOLIDARITET, nere på paseon. Flera aktiviteter utlovas. Kram! 🌹

2 tankar på “Fredagståg

  1. Nåt annat min läkare sa till mig igår var, att jag har jättebra med D vitamin, hon undrade om jag knaprade såna piller också. Näpp, sa jag, men tänkte på vägen hem. undrar just om det är min hudtyp, du vet, den som lagrar solbrännan i månader 😀 Nånting positivt, i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s