NIX – fungerar det?

När säljare ringer till de som har NIX blir jag besviken, då det kan hända att den som svarar har glömt samtalet, en vecka senare.

Säljaren genomdriver ett abonnemang genom att säga att varor först kommer hem, för påseende!?  Fattar inte vad det betyder.

Ska personen, som för det första har NIX på telefonen för att slippa sådana här olycksaligheter stirra på påsar med till exempel kosttillskott, för att sedan göra sig omaket att ringa företaget, köpa portopåse, skriva returadress och packa och posta?

Kosttillskott är inte ofarligt. Har säljaren även kontaktat den ofrivillige kundens läkare och kollat om pillren går bra ihop, med eventuell medicinering?

Såg ni på Plus i veckan? De har flyttat till SVT2 och är nu 30 minuter långt. Där fanns det fler med NIX, som blivit överkörda av säljare.

Det verkar vara något som inte funkar. Om någon är dement då, ska den personen tvingas ha hemligt nummer? Eftersom det inte finns på KARTAN!!! att hon eller han kommer ihåg att skrika NIX och sedan slänga på luren. Som anhörig känner jag mig uppgiven och ledsen.

Nu är pillren postade till returadress och jag ber till högre makter, att detta nu tar slut.

Här ringer också säljare, hem till Spanien.

Vi har ADSL och nummer till hemtelefon, ingår. Konstigt nog störs jag inte av säljsamtalen. De har ändå så bråttom att lägga på, när en inte pratar tillbaka på flytande spanska.
Ha en bra helg, alla! ❤️🌴☀️

9 tankar på “NIX – fungerar det?

  1. Vi har haft NIX i ”hundra år” och det funkade perfekt. MEN, om man en gång köpt något så har ju det företaget rätt att använda sig av det numret. Nu har vi ingen fast telefon hemma längre och på mobilerna har vi satt in appen Truecaller som är gratis och som stoppar alla försäljare och när de ringer är hela displayen röd och skriker SPAM – mycket praktiskt. Vår fasta telefon här i Spanien har vi någongång då och då någon som ringer, men då säger vi bara no comprendo och lägger på 🙂 , det funkar ju alldeles utmärkt

    Ha en fin fredag

    • Ja, true caller är bra. Min mor som nu är drabbad av säljsamtal, har inte haft kosttillskott hemskickat, tidigare. Hemtelefon kan hon inte ta bort. När jag hade NIX ringde säljare. Jag sa att jag hade NIX. Då var det inga problem att avsluta samtalet. Men nu säger de att den som är uppringd ska säga att man har NIX. Det är inte okey. Tänker på alla som är extra glömska… Kram och trevlig helg!

  2. Ja det är ju bedrövligt! Och en helt annan sak då man själv kan svara för sig. Jag ids, numer inte svara, eller jo, jag ”lyfter luren” och lägger den till högtalaren på tv:n, så får dom lyssna på vad det nu visas just då, eller så får dom höra på våra diskussioner vid bordet…dom brukar lägga på, rätt så omgående 😀 Men i det fall du beskriver, så är det ju annorlunda och svårare att värja sig Hoppas dom ser dina taggar, och läser, samt begrundar. ps, nu har jag sett veckans avsnitt från farmen 😀 vilka knäppgökar det finns, ds.

    • Ha haa, ja dessa farmare! 😉 Det har varit kul att se, bara för att kommentera med dig 🙂 Vem vet, kanske jag är hooked, nu! Precis, Maria jag blir så uppgiven och tänker, vad mer ska hända och komma i brevlådan hos mamma och ingen av oss är där och kollar? Du har ju även lagt mig vid någon radio fast jag hördeÅke skrek, det kan vara Tina som ringer, från ett ”konstigt” spanskt nummer! 🙂

  3. Ja det är ett jädra elände med telefonförsäljare. Kanske man helt enkelt skulle börja prata på spanska med dem som ringer till svenska telefonen och vise versa när de ringer på den spanska . Då blir nog samtalet kort. Bra tips, tack för det. Kram och trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s