Om

Detta bloggande blir ett sätt att hålla kontakt, ett vykort till nära och kära som jag är alldeles för långt ifrån vare sig vi är hemma i Stockholm eller i vår plats i solen; Torrevieja, Costa Blanca, Spanien.

Som barn hade jag en lite annorlunda upplevelse av skolgången. Klassen hade ett filmteam på ständiga besök. De dokumenterade samhället sett ur barns perspektiv och gjorde flera filmer från en barndoms värld, och följde oss och våra familjer genom många år.

Mina jämtlandsfödda föräldrar packade ihop oss ungar från Stockholm och flyttade ”hem”. Det var en hemsk upplevelse, om någon frågar mig.

Nåväl, i Jämtland bildade jag familj. Bedrev högskolestudier samtidigt med vård-och restaurangjobb och så förstås ta hand om min fantastiska, lilla familj.

Arbetade några år i grundskolan men det snodde för mycket av min energi då det som skulle vara fritid, blev väldigt fyllt av arbetsrelaterade uppgifter. Både dåligt och ohälsosamt.

Maken och jag har även hunnit med att bo i Umeå, tack vare hans jobb inom försvaret. Där fick vi nya vänner, för livet. Tack, Umeå! ❤ Sådant man inte kan ta för givet, när man kommit upp i åren. Alla har ju faktiskt redan fullt upp, med sitt. 

Kurs är kul! Gillar att läsa något, nu och då. Som spanska språket, kost och om medicinsk hudvård. När jag inte bloggar eller roddar FB-sidan Torrevieja Info and Ideas, hjälper jag till att hitta den rätta bostaden, i solen på Costa Blanca.

Boutique

En frukt och grönt-butik, i norra delen av stan

 

Det är väldigt roligt att engagera sig som säljare och att boka visningar. Köparens kriterielista är som vanligt lång! Det vet jag själv, efter vårt egna köp 🙂

 

Alla kontor har inte alla sorters objekt, att bjuda ut. Det finns många urbanisationer och låsta områden. Men vi ville bo högst upp och badstrandsnära, inne i stan. Stort och begagnat. Men inte till vilket pris som helst. Man kan alltid ge ett förslag när det inte är en ny bostad, och det kostar inget.

Välkommen! Bienvenido!

💙🇸🇪💛🇪🇸❤️

4 tankar på “Om

  1. Hej
    Är osäker svensk Gärna vill hyra bostad på sydöstra spanienkusten. Hittar bara mäklare som säljer. Har du tips på ”hyresmäklare”?

    • Hej! Har du facebook? Där finns en grupp ”Nordbor i Costa Blanca Spanien”. Där finns några tips. Du kan även fråga direkt, i gruppen. Den är väldigt trevlig med många hjälpsamma. Vet du var på vita kusten du vill hyra? Jag vet några som hyr ut, även längre perioder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s