PLÅTIS 🚐 Karmann Mobile

Hejsan!

Här kommer jag att dela med mig av resvägar med en Plåtis, inredd för två personer. Detta är helt nytt för oss! I april 2016 slog vi till på en Fia Ducato Karmann Dexter 600 Go.

I maj blir det en tur till Örebro. Vi kör från Stockholm. Det blir ju bara en kortis, det. Så praktiskt att kunna klara sig på gas och solpanel, det behövs ingen elstolpe.

I juni kör vi till Östersund. Fick låna en P-plats inne i stan, av Sinikka! Det var praktiskt och bra, nära till dotter med familj ❤

————————————————

I juli-augusti kommer vi att vara på vägarna. Ner till Spanien och så utflykter där, med utgångspunkt från vår bostad, i Torrevieja. Resan gick bra, det blev 350 mil då vi gjorde en omväg in i Bryssel och hälsade på Jan & Ann. Vi hade Plåtis full med möbler, tavlor, speglar mm så vi bodde bland annat på hotell.

Vi hade förbokat det första och det funkade bra. Efter Bryssel-besöket ville vi köra längre än vad vi först tänkt oss, det var till Valence, Frankrike. Det gick bra att leta upp ett hotell efter vägen, lite roaming kostar inte så mycket, och så knappa in adress på GPS. Det funkade inget vidare att välja GPS förslag, på hotell. Vi behövde kolla läget med parkeringsplatser och dygnet runt-incheckning.Först snurrade vi runt i Narbonne och letade upp två olika hotell, med GPS:en. Men ingen Plåtis fick plats där.

Vi har en Garmin GPS och är väl hyfsat nöjd, med den. Dock pratar den väldigt mycket i onödan när det är typ en rak väg framåt, med fyra rondeller efter varann. Då har Elsa som vi döpt henne till, fullt upp med att hela tiden utläsa alla gatunamn, och det med helt fel uttal, också.

Den sista hotellnatten valde vi i Spanien ❤ och det blev ett stort och mycket bra vid flygplatsen i Costa Brava, ca 8 mil norr om Barcelona. HotellSallés var perfekt, hade wifi, spa, pooler och mycket trevlig personal som även fixade cafe para llevar – coffee to go, till oss 🙂


Vi kör en pyttesväng till San Pedro del Pinatar över en helg, och funderar hur varmt det kommer att bli, i Plåtis…Tre takluckor att öppna javisst, men det skulle vara najs med AC i bodelen… Men då behövs ju den där elstolpen 😉

—————————————————–